piątek, 25 listopada 2011

Świąteczne inspiracje

Myślicie już o świątecznych potrawach? Bez jakiego dania nie wyobrażacie sobie Świąt? Dla mnie Boże Narodzenie ma smak kompotu z suszu, pierogów z kapustą i grzybami oraz pasztetu z dziczyzny. A pachnie cynamonem, goździkami i imbirem...
Boże Narodzenie już za miesiąc!:) Oto pierwsza porcja świątecznych inspiracji: świąteczne dania warszawskiej restauracji "Klimaty Kulinarne, Czyli Czilli". Pasztet ze słodką nutą żurawiny - przepyszny! Spróbujcie sami! Może Was zainspiruje do własnych kulinarnych poczynań. A jeśli nie czujecie się na siłach, zawsze możecie te pyszności zamówić:) Bo przecież w Święta najważniejszy jest dobry humor i chwile spędzone z rodziną. Nie frustrujmy się, więc tym, że coś nam nie wychodzi, albo czegoś nie lubimy robić (np. lepić uszek...)




 A dziś zabieram się za przyrządzanie pesto w wersji po polsku:) Będzie zielono i lekko orzechowo. Idę polować na pietruszkę - musi jej być dużo i musi być świeża.
Dobrego dnia!
Biedronka


Klimaty Kulinarne "Czyli Czilli"
ul. Oboźna 9 lok. 105 (koło Teatru Polskiego)

15 komentarzy:

  1. Przepięknie wyglądają dania. Ja już nie mogę doczekać się zapachu pierników w domu, smażonego karpia, rodzinnej atmosfery przy stole :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uszek nigdy nie lepiłam, więc nie wiem jaki to trud, ale się domyślam :D
    Cudowne potrawy, cudowny nastrój. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Faktycznie święta już za miesiąc, nie mogę się doczekać!:) Zdecydowanie najbardziej nie wyobrażam sobie świąt bez barszczu, który wyjątkowo w tym czasie ma smak wywaru z grzybów, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten wpis dał mi do myślenia.

    OdpowiedzUsuń
  5. Podoba mi się Twój styl pisania

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ładnie przygotowany świąteczny stół

    OdpowiedzUsuń
  7. pesto nie pesto ważne zeby byla rodzinka

    OdpowiedzUsuń
  8. To są zdecydowanie moje smaki.

    OdpowiedzUsuń