sobota, 28 stycznia 2012
Pasta z awokado
Zimowe, mroźne poranki. Chybcikiem biegnę, prosto spod ciepłej kołdry, do pokrętła od ogrzewania i przekręcam je na maksa. Gorąca kawa budzi i rozgrzewa. Gubię wełniane skarpetki. W pośpiechu pakuję torbę. Za oknem powoli świta...
Inaczej jest w sobotnie i niedzielne poranki. Można się w nie posnuć w piżamie - choćby i do południa:) Posiedzieć nad kawą dłużej niż zwykle. Można w końcu wyciągnąć blender i zrobić coś dobrego na śniadanie, nie martwiąc się, że obudzi się sąsiadów;)Wspominałam już chyba o mojej miłości do past do chleba;) Dziś przepis na szybciutką pastę z awokado.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 jajka
1-2 łyżki majonezu
natka pietruszki
sól, pieprz, czosnek
Obrane ze skórki i wypestkowane awokado ucieramy, razem z ugotowanymi na twardo jajkami, w blenderze. Dodajemy majonez, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.
Pastą smarujemy ulubione pieczywo. Podajemy z pomidorami, oliwkami, startym twardym serem lub orzechami.
Dobrego wieczoru:) A jutro leniwego śniadania:)
Biedronka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mmm ostatnio to moje smaki. Awokado!!!
OdpowiedzUsuńJeśli mogę: Zapraszam do wzięcia udziału w badaniach magisterskich. Jeśli nie spełniacie warunków (18-30 rok życia, mieszkający z rodzicami), to może ktoś znajomy pasuje do badania? Dziękuję za wszelką pomoc! Będę wdzięczna za udostępnianie na swojej tablicy:). http://www.facebook.com/events/358503757495487/
Zakupiłam trzy piękne awokado. Być może skorzystam z przepisu, bo pięknie się prezentuje! :)
OdpowiedzUsuńPasta jak pasta, ale pieczywo mnie ciekawi. Ni to chleb, ni to bułka. :D
Bułka:) Nie była ona wypieku własnego, ale bardzo smaczna:) Na zakwasie. Pozdrawiam ciepło!:)
UsuńNie mogłam przekonać się do awokado, ale taka pasta na pewno by mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńAwokado w gruncie rzeczy jest mdłe i nijakie w smaku. Ale w paście nabiera charakteru:)
UsuńPozdrawiam ciepło!:)
Uwielbiam pastę z avocado, jednkak zamiast majonezu używam jogurtu naturalnego..jest lżejsza:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis
OdpowiedzUsuńPrzepis warty przygotowania
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuń