Jogurt grecki z miodem i migdałami jadłam kiedyś w swojej ulubionej księgarnio-kawiarni. Bardzo mi posmakował:) Wydaje mi się, że świeże figi dobrze się z nim komponują.
Składniki:
opakowanie jogurtu greckiego
5-6 łyżek miodu
garść uprażonych płatków migdałów
1 świeża figa
Do pucharków nakładamy kilka łyżek jogurtu. Polewamy miodem i nakładamy koleją warstwę jogurtu. Posypujemy uprażonymi na patelni płatkami migdałów. Dekorujemy plastrami figi.
Smacznego!:)
Podanie iście greckie - mistrzostwo proporcji i hołd dla piękna. Do tego te przepyszne figi. Cudo w pucharku.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Jak to ślicznie wygląda... z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńjogurt z miodem lubię najbardziej. i marzę o figach, a nigdzie ich nie ma..
OdpowiedzUsuń