czwartek, 6 października 2011
Zostań ekspertem kulinarnym. Zasmakuj w Oboźnej 9.
Lubicie kulinarne zabawy i konkursy?:) Ciekawa zabawa szykuje się jutro przy Oboźnej 9 w Warszawie. Szczegóły poniżej:
"7 października br. rusza unikatowy edukacyjny program kulinarny „Zostań ekspertem kulinarnym. Zasmakuj w Oboźnej 9”.
Dzięki nowej propozycji smakosze będą uczyć się opisywać smaki, recenzować dania, zdobywać umiejętność profesjonalnej degustacji dań i alkoholu oraz uczestniczyć w kursach nauk kulinarnych i gotowania.
Program realizują wspólnie trzy restauracje mieszczące się pod adresem Oboźna 9: Klimaty Kulinarne Czyli Chilli, Babooshka oraz C.K. Oboźnia, które stworzyły różnorodną, ale jednocześnie kompensującą się ofertę restauracyjną dla miłośników dobrego smaku.
Początkiem programu kulinarnego jest konkurs, który rozpoczyna się w piątkowy wieczór 7 października o godz. 19. Przez cały wieczór będzie można przechodzić z jednego lokalu do drugiego i próbować, recenzować najlepsze dania – w tym menu degustacyjnego w cenie 39 zł, składającego się z trzech dań: przystawki, dania głównego i deseru.
Atrakcje wieczoru to m.in. prezentacja i degustacja ostrych papryczek w Klimatach Kulinarnych Czyli Chilli, pokaz lepienia pielmieni w Babooshce (chętni będą mogli przystąpić do lepienia) oraz degustacja komentowana różnych win z winnicy Hager Matthias w C.K. Oboźni.
Przystępujący do konkursu będą opisywać menu degustacyjne z jednej (lub wszystkich – dla chętnych) restauracji biorących udział w programie. Zestaw w cenie 39 zł jest dostępny w godzinach funkcjonowania restauracji przez cały październik.
Po odbyciu wizyty i degustacji menu należy zamieścić recenzję zestawu na fan page’u Restauracje Oboźna 9 na Facebook’u - w formie wpisu lub notatki. W pisaniu recenzji może pomóc przygotowana specjalnie Karta degustacyjna dostępna w restauracjach przy zamawianiu menu degustacyjnego. Karta może także brać udział w konkursie. Wystarczy wypełnić ją i zostawić w specjalnej skrzyneczce w restauracji.
Konkurs zostanie rozstrzygnięty 2 listopada.
Pierwszą Nagrodą w konkursie są warsztaty gotowania dań kuchni włoskiej, austriackiej i rosyjskiej w Akademii Gotowania Kurta Schellera.
Drugą nagrodą są warsztaty pisania recenzji kulinarnych połączone z panelem degustacyjnym prowadzone przez Monikę Kucię, wieloletnią recenzentkę kulinarną dziennika „Rzeczpospolita” i gazety „Życie Warszawy” oraz portalu kulinarnik.pl.
Nagrody otrzyma w sumie 6 osób – po dwie opisujące poszczególne restauracje.
Zapraszamy! Do widelcy i do piór!"
Brzmi ciekawie! Polecam!:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz