piątek, 22 lutego 2013
Łososiowe łódki z cykorii
Weekend. Nadrabiamy filmowe zaległości. Idziemy biegać. Czytamy do rana, bez obaw, że zaśpimy do pracy. Zapraszamy znajomych na granie. A do planszówek najlepiej pasują lekkie przekąski - takie "na raz". Bez zbędnej zastawy, która nie mieści się na stole. Łososiowe łódki z cykorii są absolutnie proste do zrobienia i absolutnie zdrowe:)
Składniki:
150 g wędzonego łososia
1 nieduża cykoria
6 łyżek serka mascarpone lub ricotty
pęczek świeżego koperku
1 dojrzały granat
1 limonka
Cykorię umyć, odciąć gorzką końcówkę i oddzielić listki.
Łososia drobno pokroić i wymieszać z serkiem oraz posiekanym koperkiem. Nakładać do liści cykorii.
Granat przekroić na pół i wyłuskać ze środka nasiona i dodać do łódeczek.
Limonkę pokroić w cząstki. Podawać do pokropienia gotowej przystawki.
Dobrego weekendu:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Urzekło mnie to zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńświetne danie, cudownie wygląda!
OdpowiedzUsuńbardzo mi się ten przepis spodobał :) a na zdjęciu danie wygląda rewelacyjnie! :)
OdpowiedzUsuńrzetelne informacje i wpisy!
OdpowiedzUsuń