czwartek, 13 kwietnia 2017
Wiosenny makaron
Najprostszy, najszybszy obiad. Soczyście zielony. Idealny przed Świętami, gdy naszą uwagę zajmują mazurki, drożdżowe baby i faszerowane jajka ;) Smakuje nawet wybrednym niejadkom! :)
Składniki:
garść zielonego makaronu tagliatelle
1 mała cukinia
2 ząbki czosnku
łyżka oliwy
3 łyżki kremowego serka (np. ricotta lub jogurtowy "Almette")
sól
pieprz
świeże zioła (bazylia, mięta, szczypiorek)
ser (ja użyłam sera "Kaszkwał")
Pokrojoną w kostkę cukinię i wyciśnięte ząbki czosnku dusimy na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy. Wkładamy z powrotem do garnka. Dodajemy cukinię z czosnkiem. Solimy, pieprzymy. Dodajemy serek. Dokładnie mieszamy.
Nakładamy na talerz. Posypujemy startym serem i świeżymi ziołami.
Radosnych Świąt! :)
Biedronka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszny makaron :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis na makaron. Dzięki :)
OdpowiedzUsuńWypróbuję.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na makaron. Co prawda mamy jesień, ale trochę wiosennego akcentu nie zaszkodzi ;)
OdpowiedzUsuńJak ktoś lubi makaron to taki przepis z pewnością mu się przyda. Ja wolę kaszę albo ryż ;)
OdpowiedzUsuńWiosenny makaron wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja, muszę koniecznie przetestować ten przepis!
OdpowiedzUsuńWygląda to trochę dziwnie :D
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie! Muszę koniecznie spróbować! Dzięki!
OdpowiedzUsuńTo danie wygląda niezwykle apetycznie jak z drogiej restauracji.
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńŁadne bardzo zdjęcia.
OdpowiedzUsuńTa kompozycja jest wprost idealna
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuń