piątek, 25 listopada 2011

Świąteczne inspiracje

Myślicie już o świątecznych potrawach? Bez jakiego dania nie wyobrażacie sobie Świąt? Dla mnie Boże Narodzenie ma smak kompotu z suszu, pierogów z kapustą i grzybami oraz pasztetu z dziczyzny. A pachnie cynamonem, goździkami i imbirem...
Boże Narodzenie już za miesiąc!:) Oto pierwsza porcja świątecznych inspiracji: świąteczne dania warszawskiej restauracji "Klimaty Kulinarne, Czyli Czilli". Pasztet ze słodką nutą żurawiny - przepyszny! Spróbujcie sami! Może Was zainspiruje do własnych kulinarnych poczynań. A jeśli nie czujecie się na siłach, zawsze możecie te pyszności zamówić:) Bo przecież w Święta najważniejszy jest dobry humor i chwile spędzone z rodziną. Nie frustrujmy się, więc tym, że coś nam nie wychodzi, albo czegoś nie lubimy robić (np. lepić uszek...)




 A dziś zabieram się za przyrządzanie pesto w wersji po polsku:) Będzie zielono i lekko orzechowo. Idę polować na pietruszkę - musi jej być dużo i musi być świeża.
Dobrego dnia!
Biedronka


Klimaty Kulinarne "Czyli Czilli"
ul. Oboźna 9 lok. 105 (koło Teatru Polskiego)

3 komentarze:

  1. Przepięknie wyglądają dania. Ja już nie mogę doczekać się zapachu pierników w domu, smażonego karpia, rodzinnej atmosfery przy stole :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uszek nigdy nie lepiłam, więc nie wiem jaki to trud, ale się domyślam :D
    Cudowne potrawy, cudowny nastrój. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Faktycznie święta już za miesiąc, nie mogę się doczekać!:) Zdecydowanie najbardziej nie wyobrażam sobie świąt bez barszczu, który wyjątkowo w tym czasie ma smak wywaru z grzybów, pycha!

    OdpowiedzUsuń